Το μεγάλο αυτό έργο πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Antipollution Α.Ν.Ε. και υπό την επίβλεψη της εταιρείας GREEN A.E., και ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου 2017.

Το Φ/Β σύστημα το οποίο κατασκευάστηκε στις στέγες των εγκαταστάσεων της Antipollution Α.Ν.Ε. στον Ασπρόπυργο, είναι ισχύος 200kW. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη συγκεκριμένη επένδυση, το 40% της κατανάλωσης ενέργειας του εργοστασίου της Antipollution στο οποίο και εγκαταστάθηκε το έργο, θα προέρχεται πλέον από πράσινη ενέργεια.  Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι εκπομπές ρύπων, καθώς και το αποτύπωμα του εργοστασίου. 

Για την ολοκλήρωση του έργου χρειάστηκαν 3 εβδομάδες. Την ανάπτυξη και επίβλεψη του έργου υλοποίησε η EASYPOWER Α.Ε., ενώ την μελέτη και την κατασκευή ανέλαβε η Entec Contractors Α.Ε. μέλος του ομίλου Entec Group of Companies. Για την εγκατάσταση του Φ/Β χρησιμοποιήθηκαν 690 Φ/Β πλαίσια υψηλής απόδοσης με μονοκρυσταλλικές κυψέλες της FLEX, 6 αντιστροφείς Fronius ECO και σύστημα στήριξης αλουμινίου της Metaloumin, με στόχο τη βελτιωμένη απόδοσή του. Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη, ενώ έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια και τήρηση των αυστηρότερων προτύπων και προδιαγραφών.

Πρωτεύον μέλημα των εταιρειών είναι η πράσινη ανάπτυξη και το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, έθεσε στην πράξη τον στόχο του δίνοντας παράδειγμα ελπίδας για ένα πράσινο μέλλον. 

pv sys 01 pv sys 02

bestrong